Bursa Doğal Güzellikler - Suuçtu Şelalesi
 
Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesine yaklaşık 17 km uzaklıkta bulunan Suuçtu Şelalesi, 38 m olan yüksekliğiyle adeta doğa ziyafeti sunuyor. Bu şelale zamanında bir fay hattının çökmesi ile oluşmuştur. Dört mevsim ayrı renkleri barındıran doğal manzarasıyla sizleri kendine hayran bırakacak olan bu şelalenin rakımı 464 metredir. Yakınlarında dururken yüzünüze çarpan su damlacıkları bu şelalenin isminin nerden geldiğini sizlere anlatır cinsten. Gürül gürül sesiyle doğayla bir bütün oluşturan Suuçtu Şelalesi, Bursa’nın Karadere nehrinde yer alıyor.


Şelale küçük çocuklar ile gidildiğinde biraz tehlikeli bir hal alıyor. O nedenle eğer yanınızda küçük çocuk varsa şelale yakınlarında bulunan piknik alanlarına gitmenizi de öneririm. Zaten şelale yakınlarında böyle bir piknik alanı mevcut. Ancak ben çocuğumu doğada özgür bırakmak isterim, doya doya dolaşsın diyorsanız iç kısımlarda bulunan ormanlık alanlara doğru gitmenizde fayda var. Orada rahatça gün boyu pikniğinizi yapabilirsiniz.
 
   
Suyu içilebilir seviyededir ve Mustafa Kemal Paşa ilçesinin su ihtiyacını karşılamaktadır. Ancak şelaleden su doldurulması veya şişelenip satılması yasaklanmış. Böylece şelalenin suyunu düzgün bir plan dahilinde kullanıp suyunun azalması engellenmiş. Ayrıca şelalenin ismi günümüzdeki halini almadan önceki Kirmastary adında Rum bir kadından gelen Krimasti’dir.

Suuçtu Şelale’sine gelirken yanınızda çay termosunuzu, hamağınızı, yiyeceğinizi yani kısaca piknik malzemelerini getirmeyi unutmayın. Ama bunlardan da önemlisi var. Ne mi ? Tabi ki de fotoğraf makinesi veya kamerası kaliteli olan bir cep telefonu. Çünkü bu doğa harikasının en güzel özelliklerinden bir tanesi de her mevsimde farklı renklere bürünüp sizi büyülemesidir. Arkanıza bu manzarayı alıp ister ailenizle isterseniz de tek başına fotoğraf çekilmenizi veya şelaleden akan sular eşliğinde video kaydetmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Sonradan pişman olmayın.

Bu şelaleyi daha sakin şekilde gezip görmek istiyorsanız, burayı hafta sonu değil de hafta içi ziyaret edin derim. Hafta sonu gelirseniz hem boş piknik masaları bulamayabilirsiniz hem de biraz yoğunluk olabilir. Ancak hafta içi gelirseniz hem piknik yapmak için masa bulma derdiniz olmayacak hem de şelalenin sesi sizleri daha da rahatlatacaktır.
 
Esmaü'l Hüsna

Esmaü'l Hüsna "En Güzel İsimler" demektir.
En güzel isimler Allah Teâlâ'nındır.
Bu isimler sıfat olarak da kullanılır. Cenabı Hakk'a ait olan pek çok isim mevcuttur; onların sayısını ancak kendisi bilir.

Yasin-i Şerif

1. يس
1. Yasın
1 - Yâsîn
2. وَالْقُرْءَانِ الْحَكِيمِ 3. إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ
2. Vel kur'anil hakiym

Kim Yaptırdı?

Yıldırım Bayezıd tarafından mimar Ali Neccar'a 1396-1399 yılları arasında yaptırılmıştır.
Ulu Cami, Bursa’nın en görkemli camisidir ve en önemli tarihi yapılarındandır. Evliya Çelebi’nin ifadesi ile Bursa’nın Ayasofayası’dır.

  • VAV Harfinin Önemi

    • En önemli anlamı, insanın anne karnındaki duruşunu temsil ediyor.

    • Vav harfini taşıyanların, sonsuz neşe ve huzur bulacaklarına, iç sıkıntılarından ve rahatsızlıklarından kurtulacağına inanılır.
     

  • Kabe Kapısının Örtüsü

    • Bugünkü bulunduğu yer: Hutbe'nin sağ tarafında büyükçe biraz yüksekçe bir yere asılmıştır.

    • Sadece Siyah bir örtü görünümündedir.

    • Çoğu kişi ne olduğunu bilmez.
     

  • Tarihi Minber'in Sırrı

    Minber bütünüyle kainatı sembolize ediyor.

    Minberin giriş kapısının üzerindeki kitabede altın yaldızla Osmanlıca olarak, 'Yıldırım Beyazıt Han tarafından hicri 804 (miladı 1402) yılında yaptırılmıştır' ibaresi yer alıyor.
     


Tüm bilgiler ve fotoğraflar mevcut internet sitelerinden toplanarak hazırlanmıştır. Doğruluğu kesin değildir.